loading...
بزرگترین سایت تخصصی علوم دامی
saeed بازدید : 154 جمعه 1392/09/08 نظرات (0)

اين مقاله در نظر دارد برنامه موجود خوراك دادن گوساله هاي شيري جوان را ارزيابي كند.

يك دوره مناسب براي كه چرا و چه كار امروز انجام مي دهيم و چه انتخابي در‌آينده مي توانيم داشته باشيم.
تسريع در برنامه هاي تغذيه ايي (زود از شير گيري ) يك عنوان داغ در مباحث مربوط به كار پرورش گوساله است .

 اظهار نظر گاوداران در مورد سئوال (( شما مي دانيد چرا ما شير به مقدار كافي به گوساله نمي دهيم؟ )) جالب است.

ما هرگز گوساله ها را با مواد مغذي كافي براي حداكثر رشد تغذيه نمي كنيم.

تغذيه گوساله ها با شير يا شير جانشين محدود انرژي و پروتئين كافي براي حداكثر رشد را تأمين نمي كند.

 

                                                                                            

آب

saeed بازدید : 392 جمعه 1392/09/08 نظرات (0)

عدم تامين آب كافي و يا تهيه آب بي كيفيت براي گاوهاي شيري باعث كاهش توليد و رشد آنها شده و بيماريهاي مختلفي را بوجود مي آورد .

تامين آب كافي و سالم ، فعاليت شكمبه را بهبود بخشيده ، مصرف خوراك را افزايش داده و در بهبود جذب مواد مغذي تاثير خواهد داشت .

همچنين آب احتياجات حجم خون بدن دام و بافت هاي آن را برآورده مي سازد .از آنجا كه 87% شير توليد و 80% خون را آب تشكيل مي دهد ، اهميت آن بيش از پيش روشن مي شود .

 

 

saeed بازدید : 149 چهارشنبه 1392/09/06 نظرات (1)

اوره یک ترکیب شیمیایی مصنوعی است که دارای سطوح بالای ازت میباشد که به صورت طبیعی وجود ندارد .

 

برای توضیحات بیشتر درباره اوره به «ادامه مطلب » بروید .

نظر شما باعث پیشرفت سایت است.

saeed بازدید : 115 جمعه 1392/08/10 نظرات (0)

تغذیه و مدیریت گاو خشک

 

تغذیه و مدیریت گاو خشک

مقدمه

برای موفقیت در امر پرورش گاو شیری ، پرورش دهنده بایستی بر اجرای تمامی جنبه های مدیریتی تسلط یابد 0 از آنجاییکه تصمیمات اتخاذ شده در این دوره اثرات زیادی بر تولید شیر وسلامتی دام در دوره شیردهی بعدی دارد 0 پس در این دوره تغذیه و مدیریت دام به نحو صحیح اهمیت دارد 0 برنامه مدیریت گاو خشک بایستی در جهت دستیابی به اهداف ذیل طراحی شود:

تغذیه صحیح گوساله در حال رشد، نگه داشتن وضعیت بدنی در شرایط مناسب ، آماده سازی غده پستان برای دوره شیردهی ، آماده نمودن دستگاه گوارش برای دوره شیردهی بعدی و به حداقل رساندن بیماریهای گوارشی متابولیکی و عفونی در دام 0 این مطلب در ذهن سپرده شود که در هنگام تنظیم اهداف برای گاو شیری خشک استفاده از یک روش تنها برای تمامی گاوهای شیری مناسب نیست 0 بایستی مدیران با استفاده از مهارت و تجربه به نحو مناسبی برنامه کلی را تنظیم نمایند0 در هنگام تهیه و تنظیم برنامه های مدیریتی مربوط به گاو خشک بایستی عواملی از قبیل تولید شیر درگذشته ، وضعیت بدنی دام در دوره خشکی ، تاریخچه سلامتی دام در گذشته و سن دام را در نظر گرفت 0

اهداف دوره خشکی در دام :

هدف از دوره خشکی ایجاد فرصتی برای پستان جهت تولید مجدد بافت ترشحی و امکان بهبودی دستگاه گوارش ازتنشهای ناشی از مصرف مقادیر زیادی از خوراک می باشد 0 تحقیقات، درستی اهمیت دوره خشکی را که شامل استفاده از دو مرحله یکسان می باشد را نشان داد0 اولین مرحله از دوره خشکی پیوستگی تولید شیر در طی اولین دوره شیردهی می باشد 0 گاوهایی که به طور پیوسته دوشیده شدند تولید شیر آنها در اوج تولید شیر در دومین و سومین دوره شیردهی با تولید شیر در اوج تولید در اولین دوره شیردهی یکسان بود 0 گاوهایی که دوره خشکی آنها 60 روز است از لحاظ تولید در اوج تولید شیردهی در دومین دوره شیردهی در حدود 5/4 کیلو بیشتر تولید کردند 0 75 درصد از گاوها به طور مداوم و متوسط دوشیده شدند همانطوریکه آنها در دومین دوره شیردهی مقدار شیر بیشتری تولید نمودند و 62 در صد از گاوها که تولید بیشتری داشتند آنهایی بودند که یک دوره خشکی 60 روزه داشتند 0 در پایان سومین دوره شیردهی تمامی گاوها برای مدت 60 روز خشک شدند 0 آن دسته از گاوها که بدون سپری نمودن دوره خشکی ، شیر تولید می کردند بهبود یافت و تولید آنها در طی دوره شیردهی چهارم نسبت به آنهاییکه در بین هردوره به مدت 6 روز خشک می شدند شیر بیشتری تولید نمودند طول دوره خشکی

هدف از دوره خشکی بدست آوردن توازن بین سود ناشی از تولید نفع ناشی از به درازا کشیدن دوره شیردهی بدون هیچگونه کاهش در تولید و سودهی در دوره شیردهی می باشد و اینها نتایج روزهای کم دوره خشکی می باشد 0 طول مطلوب دوره خشکی از یک گاو به گاو دیگر متفاوت است 0 توصیه کلی در مورد طول دوره خشکی 45 تا 60 روزه می باشد که این مدت با بیشترین تولید همراه است 0 چنانچه طول دوره خشکی از 45 روز کمتر و یابیشتر باشد این حالت موجب کاهش در دوره شیردهی بعدی می شود 0 کمی طول دوره خشکی امکان بهبود مناسب پستان را بوجود نمی آورد و زیادی طول دوره خشکی منجر به چاقی گاوهای خشک می شود 0 نتیجه کلی در هردو حالت کاهش تولید شیر در دوره شیردهی می باشد 0 در هنگامیکه طول دوره خشکی کمتر از 45 یا بیشتر از 60 روز باشد خسارت اقتصادی در تولید به ازای هر گاو 3 دلار می باشد 0 هدف عملی از دوره خشکی این است که به احتمال 70 تا 80 در صد طول دوره خشکی را به 40 تا 70 درصد برساند 0

خشک نمودن گاوها

روش توصیه شده برای خشک نمودن گاوها قطع ناگهانی دوشش می باشد 0 در این حالت نبایستی برای مدت زمان متعددی گاوها را بطور کامل دوشید یا آنکه در زمانهای دیگر بصورت جزئی تا خشکی کامل دوشیده شوند 0 این عمل بطور واقعی مراحل خشک نمودن گاوها را به تاخیر خواهد انداخت و ممکن است شیوع عارضه ورم پستان را افزایش دهد 0 فشار شیر موجود در پستان در خشک نمودن گاو کمک می کند 0 در صورتیکه یک گاو روزانه بیش از 18 کیلو شیر تولید می کند ، ممکن است لازم باشد مدتی قبل از خشک شدن ، مقدار مصرف خوراک این گاو کاهش یابد کاهش مصرف خوراک به میزان 50 تا 70 درصد بطور موثری مقدار ارائه مواد مغذی رابه پستان کاهش می دهد و باعث کاهش تولید شیر می شود 0

 

 

 

پیشگیری و درمان ورم پستان

گاوها در دومرحله که شامل اولین هفته از خشکی و یک هفته قبل از زایمان می باشد برای ابتلا به عفونتهای درون پستانی آمادگی دارند 0 تحقیقات نشان داده است که 40% از تمامی مشکلات عفونی از دوره خشکی سرچشمه می گیرد ضمن اینکه درمان تمامی غدد پستانی را با یک محصول مناسب در دوره خشکی توصیه می کنند0 بایستی بعد از درمان نیز مایع ضد عفونی پستانها را مورد استفاده قرار داد و بایستی دامها را بطور روزانه یا هفتگی یا از زمانی که غده پستانی دچار مشکل شده و تولید شیر انجام نمی گیرد ، مورد بررسی قرارگیرد 0 گاوهایی که در طی دوره خشکی دارای پستانی سخت و متورم هستند به درمان بیشتری نیاز دارند 0 در حقیقت جهت جلوگیری از بروز عفونتهای جدید درمان گاوهای خشک بهترین فرصت را برای معالجه حالت تحت بالینی ورم پستان بوجود می آورد0 درمان گاو خشک در از بین بردن عوامل بیماریهای مسری همانند استرپتوکوکوس اگالاکتیا و استافیلو کوکوس ائوریوس موثر می باشد 0 با این حال بسیاری از محصولات مربوط به درمان گاو خشک بطور قابل قبولی بر علیه بیماریهای محیطی و استرپتوکوکوسی موثر هستند و ممکن است آنها برعلیه باکتری کلی فرم همانند اشرشیا کلی موثر نباشند 0 ایجاد یک محیط تمیز و خشک برای گاوها بهترین عامل برای حفاظت دام در برابر عوامل بیماری زای محیطی در دوره خشکی می باشد 0

وضعیت بدنی مناسب

درطی دوره خشکی بایستی وضعیت بدنی گاو شیری درحد مناسبی باشد 0 شرایط بدنی گاو در هنگام نزدیک شدن به دوره خشکی بهترین شاخص برای مدیریت گاو از دوره انتقال به گروه گاوهای غیر شیرده می باشد 0 در دوره خشکی گاوها بایستی نمره وضعیت بدنی 5/3 را داشته باشند مبنای عمل ( خیلی لاغر) تا 5 ( خیلی چاق ) می باشد ، گاوهای لاغر را بایستی جهت ذخیره مواد مغذی در بدن و ساخت برخی از ذخائر بدن به اندازه کافی تغذیه نمود 0 بطور مطلوب گاوهای موجود در دوره خشکی نبایستی نمره بدنی بیش از 25/0 تا 5/0 را بدست آورند ، گاوهای شیرده نسبت به گاوهای خشک برای کسب وضعیت بدنی مناسب به میزان 25/0 بیشتر از انرژی استفاده می کنند0 بنابراین درصورت نیاز به اضافه وزن بهترین زمان برای این عمل اواخر دوره شیردهی می باشد 0 گاوهای خشک چاق نسبت به گاوهای خشک با وضعیت بدنی مناسب استعداد بیشتری برای ابتلا به جابجایی شیردان ، خیز پستان ، کتوز و دیگر مشکلات مربوط به سلامتی می باشد 0 گاوهایی که نمره وضعیت بدنی بالایی دارند و به دوره خشکی وارد می شوند را نبایستی بطور متناوب در معرض استفاده از یک جیره قرارداد 0 تحقیقات نشان داده است ، تغذیه گاوهای خشک برای کاهش وزن منجر به ایجادکبد چرب ، کتوز ودیگر عوارض می شود 0 نمره وضعیت بدنی در گاوهای شیری خشک بهترین ابزار برای مدیریت موثر در گله و کاهش شیوع ناراحتیهای متابولیکی در هنگام زایمان است

 

saeed بازدید : 127 سه شنبه 1392/07/23 نظرات (0)

 

 

 

 

مضرات گوشت گاو چیست؟

رسول خدا (ص) فرموده است که شیر گاو شفاء، روغن گاو دوا و گوشت آن مرض است، افزود: گوشت گاو به شدت سودا زا بوده و خون را غلیظ می ‌کند.

تنسیم: یک محقق طب اسلامی گفت: مصرف گوشت گاو باعث غلظت خون و امراض واریس، تیرگی پوست، افسردگی و وسواس می‌شود.

غلامرضا کردافشاری  اظهار داشت: استفاده از گوشت در حد متعارف مشکلی برای انسان ایجاد نمی‌کند (هفته‌ای یک بار) ولی استفاده مکرر آن موجب افزایش کلسترول، بالا رفتن اسید‌اوریک، بیماری نقرس و سیار بیماری‌های مفصلی می‌شود.

 
وی با اشاره به اینکه رسول خدا (ص) فرموده است که شیر گاو شفاء، روغن گاو دوا و گوشت آن مرض است، افزود: گوشت گاو به شدت سودا زا بوده و خون را غلیظ می ‌کند و برای کبد مضر است و استفاده از آن سبب تیرگی پوست صورت، افسردگی، وسواس، جذام، واریس، بزرگ شدن طحال و ورود زرد آب به روده و بیماری‌های سوداوی می‌شود.

 
کردافشاری خاطرنشان کرد: توصیه می‌شود افراد به جای گوشت گاو از گوشت گوساله یک ساله، گوشت شتر جوان، گوسفند نر جوان، بره یک ساله، بزغاله، بوقلمون و مرغ و خروس محلی استفاده شود.


saeed بازدید : 232 سه شنبه 1392/07/16 نظرات (0)

 

 

 

 

 

گوشت گاو

 

 

گوشت گاو گوشتی است که از بدن گاو به دست می آید. معمولاً لذیذ ترین گوشت ها را از گاو نر به دست می آورند که البته اغلب، این حیوان را به منظور تولید مثل نگهداری می کنند.

 

زمانی که گاوها به دلیل بالا رفتن سنشان دیگر تولید مثلشان زیاد نیست، آنها را می کشند و از گوشتشان استفاده می نمایند. گوشت گاوهای پیر و همچنین گاومیش ها سفت و زبر است. به همین دلیل اغلب، این گوشت ها را برای مصارف گوشت چرخ کرده به کار می برند.

 

گوشت گاو یکی از رایج ترین انواع گوشت است که اغلب کشورهای جهان در تهیه ی غذاهای گوشتی خود بیشتر از این نوع گوشت استفاده می کنند. گوشت گاو جزء جدا نشدنی برخی غذاها به حساب می آید. مثلاً در تهیه ی یکی از خوراک های معروف دنیا به نام همبرگر اغلب از گوشت چرخ شده ی گاو استفاده می نمایند.

 

از گوشت گاو می توان استیک، مغز ران یا راسته جدا نمود یا قسمت های مختلفی از آن را چرخ کرد. البته برخی از جگر سیاه، زبان، سیرابی و شیردان و دیگر قسمت های بدن گاو هم مصارف خوراکی می کنند.

 

استفاده از گوشت گاو در برخی مذاهب حرام است. از جمله در مذهب هندو که چون گاو را حیوان مقدسی می دانند، بنابراین از گوشت آن هم استفاده نمی کنند. البته بسیاری از بودایی مذهب های ساکن آسیای شرقی هم با مصرف گوشت گاو مخالفند. البته استفاده از آن همچون مذهب هندو حرام نیست.

 

کشورهای زلاندنو، استرالیا، کانادا، مکزیک و ایالات متحده آمریکا بزرگترین تولید کنندگان گوشت در دنیا محسوب می شوند. به علاوه تولید گوشت در کشورهای آرژانتین و اروگوئه تأثیر مهمی بر اقتصاد این دو کشور دارد.

 


درجه بندی انواع گوشت گاو

معمولاً گوشت گاو را بر اساس دو مورد درجه بندی می کنند: میزان چربی گوشت و سن حیوان. هر چه سن گاو کمتر بوده و همچنین میزان چربی گوشت بیشتر باشد، گوشت مرغوب تر خواهد بود. معمولاً از گوشت های مرغوب تر که آبدارتر و تردتر هستند، در هتل ها و رستوران ها استفاده می کنند؛ در حالی که گوشت هایی که در درجه بندی در ردیف های پایین تر قرار می گیرند، بیشتر برای مصارف گوشت چرخ کرده به کار می روند.

 


قسمت های مختلفی که از گوشت گاو تهیه می کنند

ابتدا گوشت گاو را به چند تکه اصلی تقسیم می کنند. از این قسمت ها استیک و دیگر قسمت های را برش می زنند.

 

ـ گوشت قسمت کتف گاو: یکی از معروف ترین بخش هایی است که برای تهیه ی همبرگر از گوشت این قسمت استفاده می کنند. ـ دنده


ـ گوشت سینه و ساق


ـ گوشت پهلو


ـ مغز ران، ترد ترین و گران ترین قسمت گوشت گاو است که معمولاً استیک و فیله را از این قسمت تهیه می کنند.


ـ راسته که از مغز ران زبر تر است، اما لذیذ تر و خوشمزه تر می باشد.

 


کباب گوشت
در کشورهای بسیاری از گوشت گاو انواع کباب تهیه می کنند. در ایران معمولاً کباب ها با گوشت چرخ کرده ی گاو یا گوسفند تهیه می شوند. بر اساس تحقیقاتی که موزه ی لندن انجام داد، به این نتیجه رسیدند که انگلیسی ها از زمانی که ارتش امپراطوری رم، شهر لندن را تحت اشغال خود درآورده بود، کباب گوشت را تهیه می کردند. البته این غذا تا قرون وسطی زیاد بین مردم رایج نبود و در قرن 18، تنها نوعی غذای ملی انگلستان به حساب می آمد. البته امروزه انگلیسی ها نسبت به دیگر کشورهای غربی، بیش از همه رو به گیاه خواری آورده اند.

 


بیماری جنون گاوی (BSE)
به دنبال تولید انبوه گوشت گاو، در سال 1986 م در کشور انگلستان، شیوع نوعی بیماری مرتبط با گوشت گاو تحت نام بیماری جنون گاوی برای اولین بار تشخیص داده شد. مصرف گوشت گاوی که مبتلا به این بیماری است در انسان بسیار خطرناک است. در ژوئن سال 2003م، 131 مورد ابتلا به بیماری در انسان، بر اثر مصرف گوشت آلوده در کشور انگلیس و تعداد اندکی هم در کشور فرانسه مشاهده شد. درک این نکته که احتمال دارد گوشت گاوی که مصرف می کنیم، مبتلا به بیماری جنون گاوی بوده باشد، سبب کاهش مصرف گوشت گاو شد و ضربه ی بزرگی به صنعت تولید گوشت گاو در کشور انگلستان وارد آورد. در نهایت تصمیم گرفتند که گاوهای مبتلا به این بیماری را کشته و گوشت آنها را بسوزانند. این عمل زیان های بسیاری را به صنعت تولید گوشت وارد کرد و تنها اخیراً این صنعت دوباره پا گرفته و به حالت عادی خود باز گشته است.

از آن زمان تا کنون گاوهای کشورهای دیگر در زمان های مختلف دچار این بیماری مهلک شده اند.

درباره ما
با سلام وبلاگ ta-cow.rzb.ir به منظور تبادل اطلاعات دانشجویان رشته پرورش گاو و گاومیش در مقاطع تحصیلی مختلف و یا فارغ التحصیلان این رشته ها و همچنین گاوداران زحمتکش کشور عزیزمان راه اندازی شده است با ارسال مطالب و نظرات, نقطه نظرات و انتقادات و پیشنهادات سازنده خود گامی در جهت ارتقای علمی پرورش گاو بردارید. با تشکر سعید قنبری
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نویسندگان
    نظرسنجی
    به نظر شما گاو چقدر اهمیت دارد؟
    آیا از این سایت راضی هستید؟
    سایت تخصصی گاو

    با سلام

    به علت بروز بودن سایت از همه ی صفحه های سایت دیدن کنید.برای دسترسی بیشتر به سایت در سایت عضو شوید.

    برای گذاشتن تبلیغات در سایت از تماس با ما استفاده کنید.

    آمار سایت
  • کل مطالب : 77
  • کل نظرات : 6
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 10
  • آی پی امروز : 0
  • آی پی دیروز : 8
  • بازدید امروز : 2
  • باردید دیروز : 38
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 203
  • بازدید ماه : 507
  • بازدید سال : 3,818
  • بازدید کلی : 67,395
  • تذکر

    از بازدید شما عزیزان متشکرم

    تمامی مطالب سایت تخصصی گاو محفوظ بوده و هر گونه کپی برداری با ذکر منبع بلا مانع است و در صورت مشاهده پیگرد قانونی دارد.